5 Tips om je WiFi te verbeteren in huis!

Tips WiFi verbeteren in huis

Wij willen graag in iedere hoek van het huis WiFi. Maar in werkelijkheid heeft je smartphone of tablet niet overal het volle draadloze bereik. Er zijn diverse manieren waarop je het draadloze WiFi netwerk een boost kunt geven:

 

1. Staat de router wel op de juiste plaats?

Vaak wordt een router in de meterkast geplaatst. Een meterkast bevindt zich doorgaans in een uithoek van een woning dicht bij de voordeur op de begane grond. Het is zonde om de straat te voorzien van een perfect WiFi bereik. Bovendien is het bereik op de eerste verdieping en zeker op zolder niet optimaal. Plaats een router daarom op een centraler plek in huis.

 

2. Router verplaatsen en antennes verdraaien.

Een relatief eenvoudige oplossing, maar daardoor zeker niet de minst effectieve is het verplaatsen van de router. Al een paar centimeter kan het verschil maken. Ook kan het helpen om de antennes een klein beetje te draaien.

 

3. Heb je veel last van storingen in je WiFi netwerk? Maak gebruik van de 5GHz band.

Heb je een single band router met de 2.4GHz frequentie? Dan kan het zijn dat je last hebt van veel storingen. De 2.4GHz wordt onder andere ook gebruikt door draadloze muizen en toetsenborden, babyfoons, magnetrons, bluetooth apparaten, speelgoed met radiografische besturing. Een Dual Band router kan de oplossing bieden. Een Dual Band router zendt naast de 2.4GHz frequentie ook de 5GHz frequentie uit. De 5GHz frequentie wordt veel minder gebruikt. Hierdoor is de verbinding stabieler. Let op: je tablet, smartphone en laptop moeten wel voorzien zijn van een 5GHz adapter.

 

4. Gebruik een powerline adapter voor moeilijk bereikbare plaatsen.

Heb je nét geen WiFi bereik op zolder of op een andere plaats in je huis? Maak dan gebruik van een powerline adapter. Een powerline adapter werkt via het lichtnet in je huis. Je plaatst één powerline adapter bij je router en de andere bij je laptop of pc. Wist je ook dat er powerline adapters zijn met WiFi.

 

5. Wijzig het kanaal van de router.

Een router werkt via kanalen. Het kan zijn dat het kanaal waarop de router uitzendt samenvalt met het kanaal van de buren. Dit kan voor storingen zorgen. Het kanaal van je router pas je aan in de instellingen van de router. Technisch gezien zijn kanaal 1, 6 of 11 de beste kanalen omdat ze elkaar niet overlappen.

 

Bekijk de Eminent 2.4GHz en 5GHz routers Bekijk de Eminent (WiFi) powerline adapters